Hi Guest 1 HomePage 1 Jobs 1 WalkIn 1Articles  

 :) Latest Topic
AJAX
VB.NET
SQL Query
UDDI
CLASS
JAVASCRIPT
SharePoint Interview
SilverLight
WCF
general knowledge
 ASP.NET
 :) Hot Jobs
 
 :) Latest Articles


  

 
What is Gulpjs and some multiple choice questions on Gulp
Question Posted on 27 Dec 2018

Home >> Test and Papers >> Gulp >> What is Gulpjs and some multiple choice questions on Gulp




Gulpjs is an open source whihc helps in building Javascript task runner and very have popular toolkit which automate and enhance comles tasks like Unit Testing ,Optimise images,bundling of Js and Css Files, Checking error in JS, Magnification etc.
Its also helps in solving problem of code repetitions it is very easy to use and have very simple API.
Below are the some multiple choice questions on gulp

(1)Streams give higher flow control. Is this True or False?
(i)True
(ii)False
Answer:-True

(2)Which plug-in has optimizers and compressors?
gulp-changed
gulp-plumber
gulp-imagemin
gulp-watch
Answer:-gulp-imagemin

(3)The different kinds of Streams include ______________.

(i)readable,writable,divide, classic, transcend
(ii)readable, writable, divide, correspond, transform
(iii)readable,writable,duplex, classic, transform
(iv)readable,writable,divide, check, transform
Answer:-readable,writable,duplex, classic, transform

(4)While installing gulp, the first installation step would be ________.
$npm install gulp g savedev
$npm install gulp --save-dev
$npm install gulp g
$npm install gulp g --save-dev
Answer:- $npm install gulp g

(5)How does installing Gulp globally help?
can draw reference within grunt easily
None of the options
Helps to run gulp command from any project folder
all files in any directories can be easily mapped
All the options
Answer:-Helps to run gulp command from any project folder

(6)Streams which play vital role in gulp, has its origin from __________.
Unix
Node.js
Gulpfile.js
None of the Options
All the options
Answer:-Unix


(7)Which Streams provide ability to both read and write?
All the options
Classic
Transform
None of the Options
Duplex
Answer-Transform

(8)Between Grunt and Gulp, which is relatively fast?
Both are of same speed
Neither of the same
Grunt
Gulp
Answer:-Gulp

(9) The default task representation in gulp will be like _________.
gulp.call('default',function(){ 'default'});
gulp.task('default',function(){ });
gulp.call('default',function(){ 'd',void});
gulp.call('default',function(){ 'd',null});
Answer:-gulp.task('default',function(){ });

(10)Streams are represented as _________.
None of the Options
.dest()
.src()
.pipe()
All the options
Answer:-.pipe()

(11)While installing gulp with $npm install gulp --save-dev, what does --save-dev represents?
Missed out components of global installation will be taken here
Installs Gulp as a development dependency andpackage.json updated
Ensures CLI installation
triggers dependency between project and cli
Answer:-Installs Gulp as a development dependency andpackage.json updated

(12)Streams are Asynchronous. Is this True or False?
False
True
Answer:-True

(13)Before installation of Gulp, installation of _____________ acts as pre-requisite.
Bower.js
Brocolli.js
Node.js-----
Grunt.js
Gulp.js
Answer:-Node.js


(14)How many types of Streams are available?
5
4
6
3
3
Answer:-5

(15)Which plugin notifies whenever there is any change in file?
gulp-notify
gulp-watch
gulp-plumber
gulp-timber
Answer:-gulp-watch


(16)Which among the following helps to compile into .CSS format?
gulp-less
gulp-sass
Both the options
Answer:-Both the options

(17)gulp-concat helps with __________
Concatenation of files in given Location
Concatenation of css files
Concatenation of .js/.css files alone
Concatenation of JavaScript files
Answer:-Concatenation of files in given location

(18)Which command in the CLI will trigger the 'default` task?
run default gulp
run gulp default
gulp
All the options
run gulp
Answer:-gulp

(19)gulp.src in gulpfile.js refers to ______.
Source location of files to be acted upon
root folder of gulp
Source location of all files
location of gulpfile.js
Answer:-Source location of files to be acted upon

(20)The main objective of compressing (images / CSS / JavaScript) is to help with ____________.
All the options
Reduce LOC
None of the Options
Improving performance
Reduce Overhead
Answer:-All the options

(21)gulp.src in gulpfile.js refers to ______.
root folder of gulp
Source location of all files
Source location of files to be acted upon
location of gulpfile.js
Answer:-Source location of files to be acted upon

(22)Which helps with sequencing the tasks one bye one?
Only watch & plumber
.pipe
plumber
watch
All the options
Answer:-.pipe

(23)Which package helps in minifying the CSS?
gulp-minify-css
gulp-css-minify
gulp-min-css
gulp-compressify-css
Answer:-gulp-minify-css

(24)Which plugin helps in task dependencies?
No gulp plug-ins needed
gulp-order
gulp-seq
gulp-depend
Answer:-No gulp plug-ins needed

(25)Compression of images could be easily achieved using which gulp plug-in?
gulp-minjpg
gulp-minipng
gulp-minjpeg
gulp-imagemin
gulp-minijpeg
Answer:-gulp-imagemin


(26)Which task would be called in gulp, by default?
Watch
Jshint
Default
Plumber

(27)Organizing the gulp plug-ins can be easily achieved through
gulp-load-plugins
gulp-load-package
gulp-reload-package
gulp-reload-plugins
Answer:-gulp-load-plugins

(28)In-memory caching is enabled with the help of which gulp plug-in?
gulp-sess
gulp-cached
gulp-cookie
gulp-tempcache
Answer:-gulp-cached

(29)To convert .svg icons into fonts, gulp provides ________ plug-in.
gulp-iconfont
None of the Options
gulp-svgchange
gulp-svgfont
All the options
Answer:-gulp-iconfont

(30)How to check if gulp has been installed successfully?
gulp -check
gulp -v
gulp -verify
All the options
gulp -val
Answer:-gulp -v

(31)The default task / plug-ins in gulp are mentioned in this ______ file.
node_modules
app.js
node.js
gulpfile.js
index.html
node.js
Answer:-gulpfile.js

(32)How do you uninstall gulp?
Answer:-npm uninstall -g gulp

(33)What is gulp.task function and how to use it?
Answer:-The gulp.task is a function and used to define your tasks.

(34)


Other Important Questions
What is Gulpjs and some multiple choice questions on Gulp







Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit helpsthepoor.com

 
Top Searches:asp net questions vb net questions sql query uddl questions class javascript sharepoint interview questions and concept silverlight questions and concept wcf questions beans general knowledge ajax questions
PHP | Biztalk | Testing | SAP | HR |