Hi Guest 1 HomePage 1 Jobs 1 WalkIn 1Articles  

 :) Latest Topic
AJAX
VB.NET
SQL Query
UDDI
CLASS
JavaScript Questions
SharePoint Interview
SilverLight
WCF
general knowledge
 ASP.NET
 :) Hot Jobs
 
 :) Latest Articles


  

 
Microservices Architecture Questions Answers
Question Posted on 04 Jan 2019

Home >> Test and Papers >> Microservices >> Microservices Architecture Questions Answers




Below are the different questions on Microservices Architecture
(1)The transactions that span across multiple services are handled by
(a)logging queries in DBs
(b)DML commands
(c)Event driven Architecture
(d)pre-compiled queries
Answer:-(c)Event driven Architecture

(2)Microservices-based architecture enforces a Modular structure ?
True
False
Answer:-True

(3)Amazon EC2 Container Service is an example of ________________
Docker
Polyglot persistence
CQRS
Answer:-Docker

(4)Microservices based architecture prefers _______
RDBMS DBs
NoSQL DBs
No dependency on any particular DB
Answer:-No dependency on any particular DB

(5)Microservices supports different kinds of databases and this is called ____________.
Service Deployment
Polyglot persistence
Event Driven Architecture
Polyglot resistance
Answer:-Polyglot persistence

(6)The 2 components of CQRS include_______________
Query & command side
Query & Client side
Server & command side
Server & client side
Answer:-Query & command side

(7)IDL stands for ______________________
Interface dependency language
Inter-dependency location identifier
Interface definition language
Inter-dependency language
Answer:-Interface definition language

(8)packer.io & Boxful represents __________________________ type of pattern
Service Instance per Container
Multiple Services per Host pattern
Service Instance per Host
Answer:- Service Instance per Host

(9)Which of these represent the drawback of Multiple Services per Host pattern
faulty deployment
Difficult to limit resource utilization
Non- Dependency conflicts
Answer:-Difficult to limit resource utilization

(10)Service Instance per Host pattern provides ________________
Leverage AWS for Autoscaling & Load balancing.
Great Manageability
All the options
Great Isolation
None of the Options
Answer:-All the options-----

(11)Efficient Utilization & Fast Deployment represent which pattern __________________________________
Service Instance per Host
Multiple Services per Host pattern
Service Instance per Container
Answer:-Multiple Services per Host pattern

(12)In Microservices, the API Gateway takes care of the security aspect by rendering ________________
encrypted keys
Key value pairs
Access tokens
Chassis keys
Messaging queues
Answer:-Access tokens

(13)__________ is ability to store something temporarily in order to reduce the loading times and I/O of a system.
Cache
Chassis
Service Deployment
Service registry
Answer:-Cache

(14)Caching helps in improving the performance of the system ?
False
True
Answer:-True

(15)Which of this does not represent caching types_______________
Server cache
Shared Cache
Distributed Cache
Local & Remote Cache
No Cache
Answer:-Server cache

(16)Which pattern collects & reports all exceptions to a centralized exception tracking service
Audit logging
Application logging
Distributed tracing
Exception tracing
Answer:-Exception tracing

(17)In __________, each external request is tagged with unique identifier which is passed to all services involved in handling the request and included in application logging messages
Distributed tracing
Audit logging
Application logging
Exception tracing
Answer:-Distributed tracing

(18)Microservice Chassis takes care of all except __________________
Logging
Health checks
Externalized configuration
token generation
Metrics
Answer:-token generation

(20)Microservices-based architecture enforces a Modular structure ?
True
False
Answer:-True

(21)Netflix OSS is example ____________
Client-side
Server-side discovery
Answer:-Client-side

(22)Simple to Develop, Test, Deploy, Scale represents __________________
Microservices
Monolithic
Answer:-Monolithic

(23)Separating components with conflicting resource requirements falls under the bucket of _____________
Monolithic
Microservices
Answer:-Microservices

(24)The services communicate with each other internally ___________________________
Messaging
Both Messaging and Remote Procedure invocation
Remote Procedure invocation
Answer:-Both Messaging and Remote Procedure invocation

(25)Kubernotes , Marathon are examples of _______________________
Service Instance per Host
Service Instance per Container
Multiple Services per Host pattern
Answer:-Service Instance per Container

(26)Functional Decomposition is an example of ____________
Monolithic
Microservices----
Answer:-Microservices

(27)Agile development & Deployment is difficult in case of __________________
Microservices
Monolithic
Answer:- Monolithic

(28)Is Microservice is considered as subset of SOA ?
True
False
Answer:-True

(29)Spring Boot is example of _____________
Service Deployment
Chassis Framework
Service registry
API Gateway
Answer:-Chassis Framework

(30)Microservice Architecture adapts following concepts
All the options
None of the Options
SOA
OOPS
Web Service / HTTP
Answer:-All the options

(31)The 2 types of Service Discovery only includes Client-side & server-side discovery
False
True
Answer:-True

(32)Which among these helps in developing a microservice quickly ___________________
Chassis
Service registry
Service Deployment
API Gateway
Answer:-Chassis

(33)Software built as microservices can, by definition, be broken down into multiple component services ?
False
True
Answer:-True

(34)When any single application function or component fails, then the entire application goes down. (Single point of failure ) This is primary disadvantage of ________________
Microservices
Monolithic
Answer:-Monolithic


(35)External clients communicate with Microservices using _________________________
API GATEWAY
API PROXY
Messaging
API
Answer:-API GATEWAY

(36)Long term commitment of Technology stack is a weakness of which model of architecture
Microservices
Monolithic
Answer:-Monolithic

(37)Which of the following is incorrect - with respect to cons about Microservices (I) Increasing number of services can result in information barriers (II) Being a distributed system, it can result in duplication of effort (III) The architecture usually results in increased memory consumption (IV) No long-term commitment to technology stack
II
IV
III
I
All the options
Answer:-IV

(38)API Gateway ensures _____________________________
Composition
Protocol translation.
All the options
None of the Options
Request routing
Answer:-All the options

(39)Complexity of developing, testing & deploying distributed system, Handling partial failures account to disadvantages of
Microservices
Monolithic
Answer:-Microservices

(40)Scaling the application can be challenging in _____________ due to conflicting needs of Memory, CPU, IO
Monolithic
Microservices
Answer:-Monolithic


Other Important Questions
Service Instance per Host pattern provides ________________
Microservices Architecture Questions Answers
The transactions that span across multiple services are handled by
Microservices-based architecture enforces a Modular structure ?
Microservices based architecture prefers _______







Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit helpsthepoor.com

 
Top Searches:asp net questions vb net questions sql query uddl questions class javascript Questions sharepoint interview questions and concept silverlight questions and concept wcf questions beans general knowledge ajax questions
PHP | Biztalk | Testing | SAP | HR |