Hi Guest 1 HomePage 1 Jobs 1 WalkIn 1Articles  

 :) Latest Topic
Speaking
Math
Accounts
Science
Clerk Jobs
English Speaking
Bank PO
Swiming
Driving
Yoga
 Computer
 :) Hot Jobs
 :) Latest Articles
 


  

 
HCL Paper or placement papers 3 Jan 2019
Classified Posted on 29 Mar 2019

Home >> Placement Paper >> HCL Papers >> HCL Paper or placement papers 3 Jan 2019



HCL Paper or placement papers 3 Jan 2019
Below are the 19 questions which helps to clear your test in HCL
(1) What would be the compound interest accrued on an amount of Rs. 8400 @ 12.5% p.a. at the end of 3 years? (Rounded off to two digits after decimal)
(a) Rs.4205.62
(b) Rs.3560.16
(c) Rs. 2584.16
(d) Rs.3820.14
(e) None of these
Answer:- (b)

(2) The compound interest accrued on an amount of Rs. 25500 at the end of three year is Rs. 8440.5 What would be the simple interest accrued on the same amount at the same rate in the same period?
(a) Rs. 4650
(b) Rs. 4560
(c) Rs.6650
(d) Rs.7650
(e) None of these
Answer:- (d)

(3) The simple interest obtained on an amount of Rs. 45000 at the end of 4 year is Rs. 15300.What would be the approximate compound interest obtained on the same amount at the same rate of interest in the same period?
(a) Rs. 18244
(b) Rs.18244
(c) Rs.16285
(d) Rs.18566
(e) None of these
Answer:- (e)

(4) The simple interest accrued on a sum of certain principal is Rs. 1200 in four year at the rate of 8% p.a. What would be the simple interest accrued on thrice of that principal at the rate of 6% p.a. in 3 year?
(a) Rs. 2025
(b) Rs. 3025
(c) Rs.2250
(d) Rs.2150
(e) None of these
Answer:-(a)

(5) Pamela invested an amount of Rs. 35000 for two year at the rate of 5% p.a. ,What amount of compound interest would she received at the end of two year ?
(a) Rs.3587.50
(b) Rs. 3500
(c) Rs.3580.50
(d) Rs.3565
(e) None of these
Answer:-(a)

(6) The term …………. assign equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
(a) digital device
(b) system add-on
(c) disk pack
(d) peripheral device
(e) None of these
Answer:-(d)

(7) Around how many bytes make one MB (Megabyte) ?
(a) One Thousand
(b) Ten Thousand
(c) One Hundred
(d) One Million
(e) None of these
Answer:-(d)

(8) A Disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is ………………..
(a) read-only
(b) memory-only
(c) run-only
(d) write-only
(e) None of these
Answer:-(a)

(9) A ………………. Computer is a large and expensive computer capable of simultaneously processing data for hundreds or thousands of users.
(a) server
(b) mainframe
(c) desktop
(d) tablet
(e) None of these
Answer:-(b)

(10) When a computer runs a program, the ………… processes through the program’s sequence of instructions.
(a) AMD
(b) ASCII
(c) CPU
(d) transistor
(e) None of these
Answer:-(c)

(11) The computer needs additional components called …………. To accomplish its input, output and storage functions.
(a) mice
(b) specifications
(c) architecture
(d) peripherals
(e) None of these
Answer:-(d)

(12) …………………. Is a type of high-speed memory that a processor can access more rapidly than RAM.
(a) Cache memory
(b) Magnetic-storage
(c) Read-only memory (ROM)
(d) Solid state storage
(e) None of these
Answer:-(a)

(13) …………….. hard drives are permanently located inside the system unit and are not designed to be removed, unless they need to be repaired or replaced.
(a) Static
(b) Internal
(c) External
(d) Remove
(e) None of these
Answer:-(b)

(14) Which of the following controls the manner of interaction between the user and the operating system?
(a) User interface
(b) Language
(c) Platform
(d) Screen saver
(e) None of these
Answer:-(a)

(15) The piece of hardware that converts your computer’s digital data to an analog signal that can travel over telephone lines is called a ……………….
(a) red wire
(b) blue cord
(c) tower
(d) modem
(e) None of these
Answer:-(d)

(16)Fresh fruits contain 72% water and dry fruit contains 20% water. How much can dry fruit from 100kg of fresh fruit be obtained?
(a) 35kg
(b) 32kg
(c) 27kg
(d) 22kg
Answer: (a)

(17) If Dennis is 1/3 rd the age of his father Keith now, and was 1/4 th the age of his father 5 year ago, then how old will his father Keith be 5 year from now?
(a) 45 year
(b) 40 year
(c) 55 year
(d) 50 year
Answer:- (d)

(18) A person wishes to make a 100 sq m rectangular garden. Since he has only 30m barbed wire for fencing, he fences only three sides letting the house wall act as the fourth side. The width of the garden is?
(a) 4m
(b) 8m
(c) 5m
(d) 10m
Answer: (c)

(19)There are three prizes to be distributed among five students. If no students gets more than one prize, then this can be done in?
(a) 10 ways
(b) 30 ways
(c) 60 ways
(d) 80 ways
Answer: (a)


Other Important Questions
HCL Technologies Interview Experience Chennai Feb 16th 2015
HCL Paper or placement papers 3 Jan 2019







 
Top Searches:asp net questions vb net questions sql query uddl questions class javascript sharepoint interview questions and concept silverlight questions and concept wcf questions beans general knowledge ajax questions
PHP | Biztalk | Testing | SAP | HR |