|  | 
    | 
 
 
 |  | | 
 | 
 
 
 
 
 
 
 | Weaveworks Questions Answers (1)Advantage of using Git as Single Source of Truth is
 (i)both
 (ii)On demand Services can be created
 (iii)none of the mentioned
 (iv)Any point Revert is possible
 Answer:- (i) both
 
 (2)Choose a CI tool.
 (i)Travis
 (ii)Flux
 (iii)Git
 (iv)GitHub
 Answer:-(i)Travis
 
 (3)GitOps makes Auditing easier.
 (i)True
 (ii)False
 Answer:-(i)True
 
 (4)Weave Scope Cannot be installed on kubernetes cluster
 (i)True
 (ii)False
 Answer:-(ii)False
 
 (5)WeaveWorks uses this as a Single Source Of Truth.
 (i)svn
 (ii)git
 (iii)CD tools
 (iv)flux
 Answer:-(ii)git
 
 (6)What is the advantage of using Git as Single Source of Truth?
 none of the mentioned
 (i)On demand Services can be created
 (ii)both
 (iii)Any point Revert is possible
 Answer:-(ii)both
 
 (7)WeaveCloud is Opensource
 (i)True
 (ii)False
 Answer:-(ii)False
 
 (8)WeaveWorks is a CI tool.
 (i)False
 (ii)True
 Answer:-(i)False
 
 (9)WeaveCloud is a
 (i)SaaS
 (ii)FaaS
 (iii)PaaS
 (iv)IaaS
 Answer:-SaaS
 
 (10)WeaveWorks works on top of kubernetes.
 (i)True
 (ii)False
 Answer:-(i)True
 
 (11)This is a CI tool.
 (i)GitHub
 (ii)Flux
 (iii)Git
 (iv)Travis
 Answer:-(iv)Travis
 
 (12)Benefits of GitOps is ?
 (i)both
 (ii)Better Ops
 (iii)Faster development
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(i)both
 
 (13)Push based pipeline uses
 (i)kubectl directly
 (ii)none of the mentioned
 (iii)WeaveWorks
 (iv)Flux
 Answer:-(i)kubectl directly
 
 (14)Which of the following features offered by WeaveClouds?
 (i)none of the mentioned
 (ii)Observability
 (iii)VCS integration
 (iv)both VCS integration and Observability
 Answer:-(iv)both VCS integration and Observability
 
 (15)WeaveNetUses this protocol to route packets among peers.
 (i)gRPC
 (ii)REST
 (iii)TCP
 (iv)UDP
 Answer:-(iv)UDP
 
 (16)GitOps recommends
 (i)usage of kubectl frequently
 (ii)none of the mentioned
 (iii)both
 (iv)Every configuration must be stored in git
 Answer:-(iv)Every configuration must be stored in git
 
 (17)WeaveNet packets targeting remote containers use this packet routing method.
 (i)Fast Data Path Method
 (ii)both
 (iii)Fallback Sleeve Method
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(iii)Fallback Sleeve Method
 
 (18)This field in flux-deployment.yaml needs to be changed before deploying flux to kubernetes
 (i)--git-path
 (ii)--git-url
 (iii)none of the mentioned
 (iv)--repo-url
 Answer:-(ii)--git-url
 
 (19)Which component of WeaveScope is responsible for collecting host's data?
 (i)none of the mentioned
 (ii)both
 (iii)probe
 (iv)app
 Answer:-probe
 
 (20)WeaveWorks time series monitoring project is called ________.
 (i)flux
 (ii)scope
 (iii)net
 (iv)cortex
 Answer:-(iv)cortex
 
 (21)WeaveNet uses this packet routing method.
 (i)both
 (ii)Fast Data Path Method
 (iii)Fallback Sleeve Method
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(i)both
 
 (22)Deploy Synchronizer is responsible for
 (i)image repository monitoring
 (ii)maintaining cluster state
 (iii)monitoring kubernetes cluster
 (iv)control kubectl
 Answer:-(ii)maintaining cluster state
 
 (23)Flux Deployment is in _________ format .
 (i)none of the mentioned
 (ii)xml
 (iii)yaml
 (iv)both
 Answer:-(iii)yaml
 
 (24)Which of the following is weave scope's component?
 probe
 both
 none of the mentioned
 app
 
 
 (25)This command is used to view flux logs.
 (i)kubectl -n default logs deployment/flux -f
 (ii)kubectl logs –flux
 (iii)flux get logs
 (iv)flux logs
 Answer:-(i)kubectl -n default logs deployment/flux -f
 
 (26)Command used to view flux public SSH key
 (i)kubectl get identity.pub
 (ii)none of the mentioned
 (iii)ssh-keygen -y -f ~/.ssh/id_rsa > ~/.ssh/id_rsa.pub
 (iv)kubectl logs deployment/flux | grep identity.pub | cut -d '"'f2----
 Answer:-(iv)kubectl logs deployment/flux | grep identity.pub | cut -d '"' -f2
 
 (27)WeaveNet routers are know as ?
 (i)peers
 (ii)WeaveRouters
 (iii)none of the mentioned
 (iv)Wrouters
 Answer:-(i)peers
 
 (28)IAC stands for
 (i)Internet As Code
 (ii)Infrastructure Access Code
 (iii)Infrastructure As Code
 (iv)International Academy for Coders
 Answer:-(iii)Infrastructure As Code
 
 (29)Flux can be deployed to ?
 (i)docker
 (ii)kubernetes
 (iii)none of the mentioned
 (iv)both
 Answer:-(iv)both
 
 (30)WeaveNet is helpful in connecting
 (i)both
 (ii)containers
 (iii)pods
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(i)both
 
 (31)Command Used to start WeaveScope is
 (1)Scope Run
 (2)Scope Launch
 (3)Scope start
 (4)Scope dispatch
 Answer:-(2)Scope Launch
 
 (32)PaaS stands for
 (i)Prometheus as a Service
 (ii)Pragma as a Service
 (iii)PlatForm as a Service
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(i)Prometheus as a Service
 
 (33)PQL stands for ?
 (i)Prometheus Query Language
 (ii)Pro Query Language
 (iii)Prometheus Query Launch
 (iv)Pragma Query Language
 Answer:-(i)Prometheus Query Language
 
 (34)WeaveNet cannot connect containers running on different cloud vendors.
 (i)False
 (ii)True
 Answer:-False
 
 (35)Flux monitors
 (i)none of the mentioned
 (ii)Git Repo
 (iii)Image Repo
 (iv)both
 Answer:-(iv)both
 
 (36)Flux
 (i)syncs source code with git
 (ii)syncs cluster with git repo
 (iii)none of the mentioned
 (iv)both
 Answer:-(ii)syncs cluster with git repo
 
 (37)Deploy automator is responsible for
 (i)monitoring kubernetes cluster
 (ii)maintaining cluster state
 (iii)control kubectl
 (iv)image repository monitoring
 Answer:-(iv)image repository monitoring
 
 (38)Which open source cortex is built on?
 (i)Git
 (ii)Prometheus
 (iii)kubernetes
 (iv)flux
 Answer:-(ii)Prometheus
 
 (39)Which component of WeaveScope is responsible for displaying host report to UI?
 (1)app
 (2)prob
 (3)both
 (4)none of the mentioned
 Answer:-(1)app
 
 (40)Which of the SSH pair keys need to be added to github?
 (i)both
 (ii)public key
 (iii)none of the mentioned
 (iv)private key
 Answer-(ii)public key
 
 
 (41)Flux can be deployed using
 (i)docker run
 (ii)fluxctl
 (iii)kubectl
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(iii)kubectl
 
 (42)Flux can be deployed to ?
 (i)kubernetes
 (ii)docker
 (iii)none of the mentioned
 (iv)both
 Answer:-(iv)both
 
 (43)This method is used to route packets within kernel space.
 (i)both
 (ii)none of the mentioned
 (iii)Fast Data Path Method
 (iv)Fallback Sleeve Method
 Answer:-(iii)Fast Data Path Method
 
 (44)Command used to start WeaveScope is ?
 (i)scope dispatch
 (ii)scope launch
 (iii)scope run
 (iv)scope start
 Answer:-(ii)scope launch
 
 (45)Flux to git link can be done by ?
 (i)Deployment Verification
 (ii)identity generation
 (iii)Key generation
 (iv)SSH Verification
 Answer:-(iv)SSH Verification
 
 (46)Flux monitors
 (i)Image Repo
 (ii)none of the mentioned
 (iii)Git Repo
 (iv)both
 Answer:-(iv)both
 
 (47)Cortex is provided as
 (i)IAC
 (ii)IaaS
 (iii)PaaS
 (iv)CaaS
 Answer:-(iii)PaaS
 
 (48)WeaveWork's real-time debugging project is known as ?
 (i)net
 (ii)cortex
 (iii)scope
 (iv)flux
 Answer:-(iii)scope
 
 (49)WeaveNet packets targeting remote containers use this packet routing method.
 (i)Fast Data Path Method
 (ii)Fallback Sleeve Method
 (iii)both
 (iv)none of the mentioned
 Answer:-(ii)Fallback Sleeve Method
 
 
 (50)What does CNCF Stand for?
 (i)Cloud Nations Computing Foundation
 (ii)Cloud Native Computing Foundation
 (iii)Computing Native Cloud Foundation
 (iv)Cloud Naive Computing Foundation
 Answer:-(ii)Cloud Native Computing Foundation
 
 (51)WeaveWorks time series monitoring project is called ________.
 (i)net
 (ii)cortex
 (iii)flux
 (iv)scope
 Answer:-(ii)cortex
 |  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  | 
 | 
    
        |  | 
    
        |  | 
    
        |  |