Hi Guest 1 HomePage 1 Jobs 1 WalkIn 1Articles  

 :) Latest Topic
AJAX
VB.NET
SQL Query
UDDI
CLASS
JAVASCRIPT
SharePoint Interview
SilverLight
WCF
general knowledge
 ASP.NET
 :) Hot Jobs
 :) Latest Articles
 


  

 
cache Interview Questions Part1
Classified Posted on 11 Jan 2019

Home >> DotNet >> Cache >> cache Interview Questions Part1



cache Interview Questions
(1)A cache is a ______________.
(i)Data storage format
(ii)Small and Fast memory
(iii)Copy of data
(iv)Data Backup
Answer:-(ii)Small and Fast memory

(2)In which type of cache, application directly interacts with database for data that is not available in the cache?
(i)Local Cache
(ii)Cache-aside
(iii)Write Through Cache
(iv)Read Through Cache
Answer:- Answer is (ii)Cache-aside

(3)A cache has 1024 blocks and each block can contain 1024 bits of data. What is the size of the cache?
(i)0.25 MB
(ii)0.125 MB
(iii)1 MB
(iv)0.5MB
Answer:-(ii)0.125 MB

(4)Which of the following in a cache address, specifies the exact location in the cache line where the requested data exists?
(i)Block Number
(ii)Block Offset
(iii)Block Index
(iv)Tag
Answer:-(ii)Block Offset

(5)A byte addressable direct-mapped cache with 1024 blocks/lines, and with each block are having 8 32-bit words. How many bits are required for block offset, assuming a 32-bit address?
(i)10
(ii)15
(iii)3
(iv)5
Answer:-(iv)5

(6)In which type of cache, application treats cache as the main data store and reads data from it and writes data to it? (I) Read Through/Write Through Cache (II) Cache-aside
(i)I
(ii)None of the options mentioned
(iii)II
(iv)I & II
Answer:- (i)I

(7)Which type of caching can be used to cache the contest registration page in a website, to reduce the time taken to serve the page for the users?
(i)Web Cache
(ii)Data Cache
(iii)Browser Cache
(iv)Application Cache
Answer:-(iv)Application Cache

(8)Which type of cache reference locality aims at designing cache to store the entire block near the Recently Referenced Data? (I) Temporal Locality (II) Spatial Locality
(1)I
(2)I & II
(3)None of the options mentioned
(4)II
Answer:-(4)II

(9)A web page displays 10 items per page and has pagination enabled. What would be the recommended way to enable efficient paging?
(i)Perform in-memory paging
(ii)Use Temporal Cache
(iii)Use Spatial Cache
(iv)Hit the database every time user moves to next page
Answer:-(iii)Use Spatial Cache

(10)Which type of cache reference locality aims at designing cache to store "Recently Referenced Data" assuming that the same data will be requested frequently?
(1)Temporal Locality
(2)Either of the options mentioned
(3)Spatial Locality
(4)None of the options mentioned
Answer:-(1)Temporal Locality

(11)When a computer processor does not gets a data item that it requires in cache, then the problem is known as _________.
(i)Write Miss
(ii)Cache Read
(iii)Cache Hit--------
(iv)Cache Miss
Answer:-(iii)Cache Hit

(12)Which type of cache is recommended to store user preferences for an application with several 100's of concurrent users?
(i)Near Cache
(ii)On Demand Cache
(iii)Data Cache
(iv)Primed Cache
Answer:-(ii)On Demand Cache

(13)Which of the following is used to determine, if a piece of data in cache needs to be written back to cache?
(i)Valid Bit = 0
(ii)Dirty Bit = 1
(iii)Valid Bit = 1
(iv)Dirty Bit = 0
Answer:-(ii)Dirty Bit = 1

(14)Cache Performance or Average Memory Access time (AMAT) depends on which of the following?
(i)All options mentioned
(ii)Time taken to get data from cache
(iii)Frequency of Cache Miss
(iv)Time taken to get data from main memory
Answer:-(i)All options mentioned

(15)Caching Technique where cache is populated the first time a certain piece of data is requested is called _________.
(i)Local Population
(ii)Lazy Loading
(iii)Cache aside
(iv)Upfront Loading
Answer:-(ii)Lazy Loading

(16)Which of the following is true about the cache?
(i)Line size < Block size
(ii)None of the options mentioned
(iii)Line size == Block size
(iv)Line size > Block size
Answer:-(iii)Line size == Block size

(17)Which Cache would be the best place to cache DNS data?
(i)Application
(ii)Browser
(iii)Proxy
(iv)Data
Answer:-(iii)Proxy


(18)For a cache look up to be a Hit, which of the following must be true?
(i)Tag==Block Number and Valid Bit = 0
(ii)Tag==Block Number and Valid Bit = 1
(iii)Tag==Block Offset and Valid Bit = 0
(iv)Tag==Block Offset and Valid Bit = 1
Answer:-(ii)Tag==Block Number and Valid Bit = 1



(19)While using a Write Back cache, which of the following policies needs to be abided?
(i)No Write Allocate
(ii)Write Allocate
(iii)Write Around
(iv)Write Through
Answer:-ii)Write Allocate


(20)Line size in a cache is recommended to be a power of 2.
(i)True
(ii)False
Answer:-(i)True

(21)Cache Performance or Average Memory Access time (AMAT) depends on which of the following?
(i)Time taken to get data from cache
(ii)Time taken to get data from main memory
(iii)All options mentioned
(iv)Frequency of Cache Miss
Answer:-(iii)All options mentioned

(22)Which Caching Topology is recommended for a read intensive distributed application?
(i)Local Cache
(ii)Near Cache
(iii)Partitioned
(iv)Replicated
Answer:-(iv)Replicated







 
Top Searches:asp net questions vb net questions sql query uddl questions class javascript sharepoint interview questions and concept silverlight questions and concept wcf questions beans general knowledge ajax questions
PHP | Biztalk | Testing | SAP | HR |