Hi Guest 1 HomePage 1 Jobs 1 WalkIn 1Articles  

 :) Latest Topic
AJAX
VB.NET
SQL Query
UDDI
CLASS
JAVASCRIPT
SharePoint Interview
SilverLight
WCF
general knowledge
 ASP.NET
 :) Hot Jobs
 
 :) Latest Articles


  

 
More 53 questions on azure
Question Posted on 29 Dec 2018

Home >> Test and Papers >> Azure >> More 53 questions on azure




(1) ___is used to route the traffic between virtual machines inside your pirvate virtual network.
Answer:- Azure Internal Load Balancers

(2) The smallest recommended virtual machine size in Azure for a production environment is
Answer:- A1

(3)You can estimate costs you will incur on Azure by using which tool
Answer:- Pricing Calculator

(4)Which of the following Windows Server roles is not supported on Azure Virtual Machines
Answer:- Hyper-v

(5)Most types of resource can be moved to a different resource group at
Answer:- Anytime

(6)Which of the following helps Azure maintain high availability and fault tolerance when deploying and upgrading applications.
Answer:- Availability set

(7)Azure supports both .vhd and .vhdx file formats for Virtual Machines.
Answer:- False

(8)Azure Virtual Machines only support VM's running Microsoft Windows operating system.
Answer:- False

(9)The VM size determines the number of __________.
Answer:- Nic

(10) Which type of storage offering uses SSDs and is intended for use with Virtual machines
Answer:- Premium

(11) Geo Redundancy is to provide high availability in ________.
Answer:- Geographically

(12)What type of storage account is backed by magnetic drives and provides the lowest cost per GB
Answer:- Standard

(13)Premium storage disks for virtual machines support up to 64 TBs of storage
Answer:- True

(14)If you choose this redundancy strategy, you cannot convert to another redundancy strategy without creating a new storage account and copying the data to the account.
Answer:- ZRS

(15)Geo-replication is enabled by default in Windows Azure Storage
Answer:- Yes

(16)The maximum size for a file share is 5 TBs.
Answer:- True

(17)Your Azure storage account is always replicated to ensure durability and high availability. By default, which of the following replications schemes is used?
Answer:- RA-GRS

(18)You add a data disk to an Azure virtual machine. What drive type is created?
Answer:- SCSI

(19)Is it possible to create a custom Domain name, or use your organizations domain name, such as fresco.com, in Azure Active Directory?
Answer:- True

(20) Microsoft Azure Active Directory can be integrated with on-premises Active Directory to allow single sign-on.
Answer:- True

(21)Which of the following individual components are included on HDInsight clusters
Answer:- Spark

(22)Which of the following is also known as Compute
Answer:- Set of virtual machine instances

(23)Which of the following is a worldwide content caching and delivery system for Windows Azure blob content
Answer:- CDN

(24)Microsoft and Hortonworks joined their forces to make Hadoop available on ___________ for on-premise deployments
Answer:- Windows Server

(25)The connection between storage and Microsoft’s CDN (Content Delivery Network) is stated to be at least _______ percent available
Answer:- 99.9

(26)Azure Storage plays the same role in Azure that ______ plays in Amazon Web Services.
Answer:- S3

(27)What’s the maximum bandwidth provided by ExpressRoute?
Answer:- 10 Gbps

(28)What is the format of an Azure Resource Template?
Answer:- JSON

(29)Azure data is replicated ________ times for data protection and writes are checked for consistency.
Answer:- Three

(30)Which of the following standard does Azure use ?
Answer:-Below are the answer
REST
XML
HTML

(31)Point out the wrong statement:
a) An Amazon Machine Image can be provisioned with an operating system, an enterprise application, or application stack
b) AWS is a deployment enabler
c) Google Apps lets you create a scalable cloud-based application
d) None of the mentioned
Answer:-None of the mentioned

(40)What does IPsec in Azure platform refers to ?
Answer:- Internet Protocol Security protocol suite

(41)Some true about azure
a) The Windows Azure service it The Windows Azure Platform allows a developer to modify his application so it can run in the cloud on virtual machines hosted in Microsoft datacenters
b) Windows Azure serves as a cloud operating system
c) With Azure’s architecture, an application can run locally, run in the cloud, or some combination of both
Answer:- All above are correct

(42)A _________ role is a virtual machine instance running Microsoft IIS Web server that can accept and respond to HTTP or HTTPS requests.
Answer:- Web

(43)Which of the following element allows you to create and manage virtual machines that serve either in a Web role and a Worker role ?
Answer:- Compute

(44)Which of the following element is a non-relational storage system for large-scale storage ?
Answer:- Storage

(45)Azure Storage plays the same role in Azure that ______ plays in Amazon Web Services.
Answer:- S3

(46)Which of the following element in Azure stands for management service ?
Answer:- config

(47)Which of the following standard does Azure use ?
Answer:-Below are the answer
a) REST
b) XML
c) HTML

(48)True about the Azure
a) An Amazon Machine Image can be provisioned with an operating system, an enterprise application, or application stack
b) AWS is a deployment enabler
c) Google Apps lets you create a scalable cloud-based application
Answer:-All above are true

(49)What does IPsec in Azure platform refers to ?
Answer:- Internet Protocol Security protocol suite

(50)A _________ role is a virtual machine instance running Microsoft IIS Web server that can accept and respond to HTTP or HTTPS requests.
Answer:- Web

(51)Which of the following element allows you to create and manage virtual machines that serve either in a Web role and a Worker role ?
Answer:- Compute

(52) Which of the following element is a non-relational storage system for large-scale storage ?
Answer:- Storage

(53)Azure Storage plays the same role in Azure that ______ plays in Amazon Web Services.
Answer:- S3


Other Important Questions
More 53 questions on azure
50 Latest questions on Azure







Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit helpsthepoor.com

 
Top Searches:asp net questions vb net questions sql query uddl questions class javascript sharepoint interview questions and concept silverlight questions and concept wcf questions beans general knowledge ajax questions
PHP | Biztalk | Testing | SAP | HR |