| 
 
 
 |  | | 
 | 
 | Microservices Architecture Questions Answers Question Posted on 04 Jan 2019
 
 Home >> Test and Papers >> Microservices >> Microservices Architecture Questions Answers
 | 
 
 
 
 
 | Below are the different questions on Microservices Architecture (1)The transactions that span across multiple services are handled by
 (a)logging queries in DBs
 (b)DML commands
 (c)Event driven Architecture
 (d)pre-compiled queries
 Answer:-(c)Event driven Architecture
 
 (2)Microservices-based architecture enforces a Modular structure ?
 True
 False
 Answer:-True
 
 (3)Amazon EC2 Container Service is an example of ________________
 Docker
 Polyglot persistence
 CQRS
 Answer:-Docker
 
 (4)Microservices based architecture prefers _______
 RDBMS DBs
 NoSQL DBs
 No dependency on any particular DB
 Answer:-No dependency on any particular DB
 
 (5)Microservices supports different kinds of databases and this is called ____________.
 Service Deployment
 Polyglot persistence
 Event Driven Architecture
 Polyglot resistance
 Answer:-Polyglot persistence
 
 (6)The 2 components of CQRS include_______________
 Query & command side
 Query & Client side
 Server & command side
 Server & client side
 Answer:-Query & command side
 
 (7)IDL stands for ______________________
 Interface dependency language
 Inter-dependency location identifier
 Interface definition language
 Inter-dependency language
 Answer:-Interface definition language
 
 (8)packer.io & Boxful represents __________________________ type of pattern
 Service Instance per Container
 Multiple Services per Host pattern
 Service Instance per Host
 Answer:- Service Instance per Host
 
 (9)Which of these represent the drawback of Multiple Services per Host pattern
 faulty deployment
 Difficult to limit resource utilization
 Non- Dependency conflicts
 Answer:-Difficult to limit resource utilization
 
 (10)Service Instance per Host pattern provides ________________
 Leverage AWS for Autoscaling & Load balancing.
 Great Manageability
 All the options
 Great Isolation
 None of the Options
 Answer:-All the options-----
 
 (11)Efficient Utilization & Fast Deployment represent which pattern __________________________________
 Service Instance per Host
 Multiple Services per Host pattern
 Service Instance per Container
 Answer:-Multiple Services per Host pattern
 
 (12)In Microservices, the API Gateway takes care of the security aspect by rendering ________________
 encrypted keys
 Key value pairs
 Access tokens
 Chassis keys
 Messaging queues
 Answer:-Access tokens
 
 (13)__________ is ability to store something temporarily in order to reduce the loading times and I/O of a system.
 Cache
 Chassis
 Service Deployment
 Service registry
 Answer:-Cache
 
 (14)Caching helps in improving the performance of the system ?
 False
 True
 Answer:-True
 
 (15)Which of this does not represent caching types_______________
 Server cache
 Shared Cache
 Distributed Cache
 Local & Remote Cache
 No Cache
 Answer:-Server cache
 
 (16)Which pattern collects & reports all exceptions to a centralized exception tracking service
 Audit logging
 Application logging
 Distributed tracing
 Exception tracing
 Answer:-Exception tracing
 
 (17)In __________, each external request is tagged with unique identifier which is passed to all services involved in handling the request and included in application logging messages
 Distributed tracing
 Audit logging
 Application logging
 Exception tracing
 Answer:-Distributed tracing
 
 (18)Microservice Chassis takes care of all except __________________
 Logging
 Health checks
 Externalized configuration
 token generation
 Metrics
 Answer:-token generation
 
 (20)Microservices-based architecture enforces a Modular structure ?
 True
 False
 Answer:-True
 
 (21)Netflix OSS is example ____________
 Client-side
 Server-side discovery
 Answer:-Client-side
 
 (22)Simple to Develop, Test, Deploy, Scale represents __________________
 Microservices
 Monolithic
 Answer:-Monolithic
 
 (23)Separating components with conflicting resource requirements falls under the bucket of _____________
 Monolithic
 Microservices
 Answer:-Microservices
 
 (24)The services communicate with each other internally ___________________________
 Messaging
 Both Messaging and Remote Procedure invocation
 Remote Procedure invocation
 Answer:-Both Messaging and Remote Procedure invocation
 
 (25)Kubernotes , Marathon are examples of _______________________
 Service Instance per Host
 Service Instance per Container
 Multiple Services per Host pattern
 Answer:-Service Instance per Container
 
 (26)Functional Decomposition is an example of ____________
 Monolithic
 Microservices----
 Answer:-Microservices
 
 (27)Agile development & Deployment is difficult in case of __________________
 Microservices
 Monolithic
 Answer:- Monolithic
 
 (28)Is Microservice is considered as subset of SOA ?
 True
 False
 Answer:-True
 
 (29)Spring Boot is example of _____________
 Service Deployment
 Chassis Framework
 Service registry
 API Gateway
 Answer:-Chassis Framework
 
 (30)Microservice Architecture adapts following concepts
 All the options
 None of the Options
 SOA
 OOPS
 Web Service / HTTP
 Answer:-All the options
 
 (31)The 2 types of Service Discovery only includes Client-side & server-side discovery
 False
 True
 Answer:-True
 
 (32)Which among these helps in developing a microservice quickly ___________________
 Chassis
 Service registry
 Service Deployment
 API Gateway
 Answer:-Chassis
 
 (33)Software built as microservices can, by definition, be broken down into multiple component services ?
 False
 True
 Answer:-True
 
 (34)When any single application function or component fails, then the entire application goes down. (Single point of failure ) This is primary disadvantage of ________________
 Microservices
 Monolithic
 Answer:-Monolithic
 
 
 (35)External clients communicate with Microservices using _________________________
 API GATEWAY
 API PROXY
 Messaging
 API
 Answer:-API GATEWAY
 
 (36)Long term commitment of Technology stack is a weakness of which model of architecture
 Microservices
 Monolithic
 Answer:-Monolithic
 
 (37)Which of the following is incorrect - with respect to cons about Microservices (I) Increasing number of services can result in information barriers (II) Being a distributed system, it can result in duplication of effort (III) The architecture usually results in increased memory consumption (IV) No long-term commitment to technology stack
 II
 IV
 III
 I
 All the options
 Answer:-IV
 
 (38)API Gateway ensures _____________________________
 Composition
 Protocol translation.
 All the options
 None of the Options
 Request routing
 Answer:-All the options
 
 (39)Complexity of developing, testing & deploying distributed system, Handling partial failures account to disadvantages of
 Microservices
 Monolithic
 Answer:-Microservices
 
 (40)Scaling the application can be challenging in _____________ due to conflicting needs of Memory, CPU, IO
 Monolithic
 Microservices
 Answer:-Monolithic
 |  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit  helpsthepoor.com |  |  |  | 
 |