| 
 
 
 |  | | 
 | 
 
 
 
 
 | Below are the different Deep Leaning Questions and answer are followed by the questions 
 (1)What is the difference between the actual output and generated output known as?
 Output Modulus
 Accuracy
 Cost
 Output Difference
 Answer:-Cost
 
 (2)Recurrent Neural Networks are best suited for Text Processing.
 True
 False
 Answer:-True
 
 (3)Prediction Accuracy of a Neural Network depends on _______________ and ______________.
 Input and Output
 Weight and Bias
 Linear and Logistic Function
 Activation and Threshold
 Answer:-Weight and Bias
 
 (4)Recurrent Networks work best for Speech Recognition.
 True
 False
 Answer:-True
 
 (5)GPU stands for __________.
 Graphics Processing Unit
 Gradient Processing Unit
 General Processing Unit
 Good Processing Unit.
 Answer:- Graphics Processing Unit
 
 (6)Gradient at a given layer is the product of all gradients at the previous layers.
 False
 True
 Answer:- True
 
 (7)_____________________ is a Neural Nets way of classifying inputs.
 Learning
 Forward Propagation
 Activation
 Classification
 Answer:- Forward Propagation
 
 (8)Name the component of a Neural Network where the true value of the input is not observed.
 Hidden Layer
 Gradient Descent
 Activation Function
 Output Layer
 Answer:- Hidden Layer
 
 (9)________________ works best for Image Data.
 AutoEncoders
 Single Layer Perceptrons
 Convolution Networks
 Random Forest
 Answer:- Convolution Networks
 
 (10)Neural Networks Algorithms are inspired from the structure and functioning of the Human Biological Neuron.
 False
 True
 Answer:- True
 
 (11)In a Neural Network, all the edges and nodes have the same Weight and Bias values.
 True
 False
 Answer:- False
 
 (12)_______________ is a recommended Model for Pattern Recognition in Unlabeled Data.
 CNN
 Shallow Neural Networks
 Autoencoders
 RNN
 Answer:- Autoencoders
 
 (13)Process of improving the accuracy of a Neural Network is called _______________.
 Forward Propagation
 Cross Validation
 Random Walk
 Training
 Answer:- Training
 
 (14)Data Collected from Survey results is an example of ___________________.
 Data
 Information
 Structured Data
 Unstructured Data
 Answer:- Structured Data
 
 (15)A Shallow Neural Network has only one hidden layer between Input and Output layers.
 False
 True
 Answer:- True
 
 (16)Support Vector Machines, Naive Bayes and Logistic Regression are used for solving ___________________ problems.
 Clustering
 Classification
 Regression
 Time Series
 Answer:- Classification
 
 (17)The rate at which cost changes with respect to weight or bias is called __________________.
 Derivative
 Gradient
 Rate of Change
 Loss
 
 (18)What does LSTM stand for?
 Long Short Term Memory
 Least Squares Term Memory
 Least Square Time Mean
 Long Short Threshold Memory
 Answer:-Long Short Term Memory
 
 (19)All the Visible Layers in a Restricted Boltzmannn Machine are connected to each other.
 True
 False
 Answer:- False
 
 (20)All the neurons in a convolution layer have different Weights and Biases.
 True
 False
 Answer:- False
 
 (21)What is the method to overcome the Decay of Information through time in RNN known as?
 Back Propagation
 Gradient Descent
 Activation
 Gating
 Answer:- Gating
 
 (22)Recurrent Network can input Sequence of Data Points and Produce a Sequence of Output.
 False
 True
 Answer:- True
 
 (23)A Deep Belief Network is a stack of Restricted Boltzmann Machines.
 False
 True
 Answer:-True
 
 (24)Restricted Boltzmann Machine expects the data to be labeled for Training.
 False
 True
 Answer:- False
 
 (25)What is the best Neural Network Model for Temporal Data?
 Recurrent Neural Network
 Convolution Neural Networks
 Temporal Neural Networks
 Multi Layer Perceptrons
 Answer:- Recurrent Neural Network
 
 (26)RELU stands for ______________________________.
 Rectified Linear Unit
 Rectified Lagrangian Unit
 Regressive Linear Unit
 Regressive Lagrangian Unit
 Answer:- Rectified Linear Unit
 
 (27)Why is the Pooling Layer used in a Convolution Neural Network?
 They are of no use in CNN.
 Dimension Reduction
 Object Recognition
 Image Sensing
 Answer:- Dimension Reduction
 
 (28)What are the two layers of a Restricted Boltzmann Machine called?
 Input and Output Layers
 Recurrent and Convolution Layers
 Activation and Threshold Layers
 Hidden and Visible Layers
 Answer:- Hidden and Visible Layers
 
 (29)The measure of Difference between two probability distributions is know as ________________________.
 Probability Difference
 Cost
 KL Divergence
 Error
 Answer:- KL Divergence
 
 (30)A _________________ matches or surpasses the output of an individual neuron to a visual stimuli.
 Max Pooling
 Gradient
 Cost
 Convolution
 Answer:- Convolution
 
 (31)The rate at which cost changes with respect to weight or bias is called __________________.
 Derivative
 Gradient
 Rate of Change
 Loss
 Answer:- Gradient
 
 (32)Autoencoders are trained using _____________________.
 Feed Forward
 Reconstruction
 Back Propagation
 They do not require Training
 Answer:- Back Propagation
 
 (33)How do RNTS interpret words?
 One Hot Encoding
 Lower Case Versions
 Word Frequencies
 Vector Representations
 Answer:-Vector Representations
 
 (34)De-noising and Contractive are examples of __________________.
 Shallow Neural Networks
 Autoencoders
 Convolution Neural Networks
 Recurrent Neural Networks
 Answer:-Autoencoders
 
 (35)Autoencoders cannot be used for Dimensionality Reduction.
 False
 True
 Answer:-False
 |  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit  helpsthepoor.com |  |  |  | 
 |