Hi Guest 1 HomePage 1 Jobs 1 WalkIn 1Articles  

 :) Latest Topic
AJAX
VB.NET
SQL Query
UDDI
CLASS
JAVASCRIPT
SharePoint Interview
SilverLight
WCF
general knowledge
 ASP.NET
 :) Hot Jobs
 
 :) Latest Articles


  

 
50 Latest questions on Azure
Question Posted on 29 Dec 2018

Home >> Test and Papers >> Azure >> 50 Latest questions on Azure




Below are the latest 50 odd questions on azure. These are multiple choice questons

(1)When using Azure Resource Manager, you can use a _______________ for

deployment, which can build identical environments for different work scenarios

such as testing, staging, and production.
Answer:-Template

(2)If you have to replace your current on-premise services in the form of virtual

machines, then you can use Microsoft Azure cloud categorized as ____________.
Answer:-IAAS

(3)Which cloud offering focuses on the consumption of services?
Answer:-SaaS

(4)High available applications are ____________.
Answer:-All the options mentioned

(5)Which of the following statements are correct?
Answer:-Are below are true
With Azure’s architecture, an application can run locally, run in the cloud, or some

combination of both.
Windows Azure serves as a cloud operating system.
Windows Azure Platform allows a developer to modify his application so it can run

in the cloud on virtual machines hosted in Microsoft datacenters.

(6)You can view the latest data center map and Pay as You Go subscription

information in (the) ________?
Answer:-Azure Dash Board

(7)In which operating system, we can use Azure PowerShell?
Answer:-Windows OS

(8)The new Azure Portal is accessed using ___________.
Answer:-https:\\portal.azure.com------


(9)Which of the following is the older service management model, where cloud

services contain your cloud resources?
Answer:-Classic Portal

(10)ExpressRoute connections enable access to the _________.
Answer:-Below are the answer
Microsoft Dynamics 365
Microsoft Office 365 services
Microsoft Azure services

(11)Microsoft uses industry standard _______________ dynamic routing protocol

to exchange routes between your on-premises network, your instances in Azure, and

Microsoft public addresses.
Answer:-EGP

(12)_______________ is used to route the traffic between virtual machines inside

your private virtual network.
Answer:-Azure Internal Load Balancers

(13)Azure supports both .vhd and .vhdx file formats for Virtual Machines.
Answer:-False

(14)To how many resource groups can a resource be added?
Answer:-1

(15)You need to deploy a virtual machine on Azure with a low memory entry level

requirement. Which virtual machine sizes should you consider choosing?
Answer:-Basic_A0- Basic_A4

(16)Azure Virtual Machines only support VM's running Microsoft Windows

operating system.
Answer:-False

(17)To delegate administrative tasks for specific resource groups in Azure which

functionality should be used?
Answer:-Role based access control

(18)A VM can have multiple associated IP addresses. Which of the following are

possible IP addresses associated with a VM?
Answer:- Below are the answer
Static public IP
Public virtual IP
Static private IP
Dynamic private IP

(19)Which of the following services allow creation and management of virtual

machines that serve either in a Web role and a Worker role?
Answer:-Compute

(20)SQL Azure is a cloud-based relational database service that is based on

_________.
Answer:-SQL Server

(21)The smallest recommended virtual machine size in Azure for a production

environments is ____.
Answer:-A1

(22) A subnet is a range of IP addresses in a _________.
Answer:-VNet

(23)Which Azure networking component is the core unit from which administrators

can have full control over IP address assignments, name resolution, security settings,

and routing rules?
Answer:-Virtual Networks

(24)When should you use a static IP address?
Answer:-For VMs within a Vnet

(25)Which of the following helps Azure maintain high availability and fault tolerance when deploying and upgrading applications?
Answer:-Availability set

(26)In which type of storage replication, data is not replicated across multiple datacenters?
Answer:-Locally Redundant Storage(LRS)

(27)In which Operating System, we can use Azure CLI?
Answer:-Below are the answer
OS X
Linux
Windows OS

(28)Which connection configuration offers faster speeds, higher security, lower latencies and higher reliability?
Answer:-ExpressRoute

(29)What VPN types are supported by Azure?
Answer:-Below are the Answer
Point-to-Site
Site-to-Site
VNet-to-VNet
Multi-set

(30)Which of the following is a non-relational storage system for large-scale storage?
Answer:-Data Lake store

(31)SQL Azure is a cloud based relational database that is based on ________.
Answer:-SQL Server

(32)Is it possible to create a custom domain name, or use your organisation's domain name such as eduforum.in, in Azure Active Directory?
Answer:-True

(33)What's the maximum bandwidth provided my ExpressRoute?
Answer:-10 Gbps

(34) The VM size determines the number of _________.
Answer:-Nic

(35)What is the format of an Azure Resource template?
Answer:-JSON

(36)Which of the following are methods Traffic Manager uses to pick endpoints?
Answer:-Below are the answer
Round-robin
Performance
Failover

(37)Geo-Redundancy is to provide high availability in ________.
Answer:-Geographically

(38) Azure is Microsoft’s ___________ as a Service Web hosting service.
Answer:- Infrasturcture

(39) When using Azure Resource Manager, you can use a _______________ for deployment, which can build identical environments for different work scenarios such as testing, staging, and production.
Answer:- Template

(40)Which one of the following serives is a NoSQL datastore?
Answer:- Tables

(41). If you have to replace your current on-premise services in the form of virtual machines, then you can use Microsoft Azure cloud categorized as ____________.
Answer:- IAAS

(42) You can view the latest data center map and Pay as You Go subscription information in (the) ________?
Answer:- Azure Dash Board

(43) In which operating system, we can use Azure PowerShell?
Answer:- Windows OS

(44)Which cloud offering focuses on the consumption of services?
Answer:- SaaS

(45)Which of the following is the older service management model, where cloud services contain your cloud resources?
Answer:- Classic Portal

(46)Which Azure networking component is the core unit from which administrators can have full control over IP address assignments, name resolution, security settings, and routing rules?
Answer:- Virtual Networks (VNETs)

(47)Which connection configuration offers faster speeds, higher security, lower latencies and higher reliability?
Answer:- ExpressRoute

(48)When should you use a static IP address?
Answer:- DNS Server

(49) A subnet is a range of IP addresses in a
Answer:- VNet

(50)Default Private IP address allocation method is _________.
Answer:- dynamic


Other Important Questions
More 53 questions on azure
50 Latest questions on Azure







Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit helpsthepoor.com

 
Top Searches:asp net questions vb net questions sql query uddl questions class javascript sharepoint interview questions and concept silverlight questions and concept wcf questions beans general knowledge ajax questions
PHP | Biztalk | Testing | SAP | HR |